Norges Bank holder styringsrenten uendret

Norges Bank besluttet på sitt rentemøte torsdag å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent. Det er i tråd med ekspertenes forventninger.

Norges Bank la torsdag også fram en ny pengepolitisk rapport om hvilke forventninger banken har til renteutviklingen i tiden fremover.

Ekspertene NTB var i kontakt med i forkant av rentemøtet, tror en renteheving skyves ytterligere fram i tid. En viktig årsak til dette er et forventet fall i norske oljeinvesteringer neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nylig besluttet dessuten Den europeiske sentralbanken (ESB) å senke sin styringsrente til rekordlave 0,15 prosent og bankenes innskuddsrente til under null.

– Norges Bank må avlyse alt snakk om renteøkning de neste årene. Jeg tror ikke det er behov for noen renteøkning på tre til fem år, sa sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 Gruppen til NTB noen dager før torsdagens beslutning ble kjent.

Statistisk sentralbyrå mente nylig at styringsrenten vil ligge på 1,5 prosent fram til utgangen av 2015, men det var før rentekuttet i Europa og de nye tallene for oljeinvesteringer. (©NTB)