Norge vil styrke innsats mot kjønnslemlestelse

Regjeringen vil styrke Norges internasjonale innsats mot kjønnslemlestelse. En ny strategi skal være klar kort tid over påske.

- Vi er i inn­spur­ten med dette ar­bei­det nå, sier råd­gi­ver Aida Ghe­bre­se­lai­se i Uten­riks­de­par­te­men­tet til NTB.

Den for­ri­ge hand­lings­pla­nen mot kjønns­lem­les­tel­se av kvin­ner ble lagt i 2003, gikk ut i 2010 og ble for­len­get ut 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor­tings­mel­din­ger

- Det er høy be­visst­het om pro­ble­met in­ter­na­sjo­nalt, sier Aida Ghe­bre­se­lai­se. Hun kan ikke si om det føl­ger mer pen­ger med re­gje­rin­gens nye stra­te­gi, men mener det er na­tur­lig å se inn­sat­sen mot om­skjæ­ring i sam­men­heng med to stor­tings­mel­din­ger som er på trap­pe­ne, om men­neske­ret­tig­he­ter og ut­dan­ning.

I fjor kom en ny na­sjo­nal hand­lings­pla­nen mot om­skjæ­ring av kvin­ner, og det er også vik­tig å se kob­lin­gen mel­lom inn­sats hjem­me og in­ter­na­sjo­nalt, sier Ghe­bre­se­lai­se.

Opp­rett­hol­der

Det som er klart, er at Høy­re-Frp-re­gje­rin­gen opp­rett­hol­der støt­ten til fel­les­pro­gram­met mot om­skjæ­ring, ledet av UNICEF og UNFPA (FNs be­folk­nings­pro­gram). Norge var på­dri­ver for å opp­ret­te pro­gram­met og er størs­te bi­drags­yter.

Siden star­ten i 2007 er fon­det til­ført 140 mil­lio­ner nors­ke kro­ner, 20 mil­lio­ner i året. Denne av­ta­len for­len­ges i fire år, til 2017, opp­ly­ser Norad.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.