- Det haster med å få bevegelse i forhandlingene mellom Sudan og Sør-Sudan, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Norge støtter fredsplan for Sudan og Sør-Sudan

Norge stiller seg bak planen til Den afrikanske union (AU) for en løsning på konflikten mellom Sudan og Sør-Sudan. Det haster med å få bevegelse i forhandlingene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Det er positivt at AU og FN nå tar en aktiv rolle for å finne en løsning på den spente situasjonen, sier Støre i en pressemelding fredag.

AU la i forrige uke fram et veikart til løsning på konflikten mellom Sudan og Sør-Sudan, som krever umiddelbar våpenhvile, øyeblikkelig etablering av grenseovervåking og at partene må komme fram til en endelig løsning på alle utestående spørsmål innen tre måneder.


LES OGSÅ: Kirke angrepet i Sudan

FNs sikkerhetsråd fulgte opp 2. mai med en enstemmig resolusjon som åpner for bruk av sanksjoner mot begge land dersom de ikke etterlever AUs veikart.

- Situasjonen mellom Sudan og Sør-Sudan blir stadig mer spent. Den humanitære situasjonen er kritisk, og tallet på flyktninger øker. Det er meget viktig at partene nå følger opp de konkrete tiltakene som ligger i veikartet fra AU, sier utviklingsminister Heikki Holmås (SV).

(NTB)