Norge i blått, blått og blått

Vi innrømmer gjerne at det å se Arbeiderpartiet bakse under 25 prosents oppslutning på meningsmålingene, er en sterk opplevelse.

For mange av oss som vokste opp under Gro-epoken i norsk politikk var det nærmest utenkelig at noe slikt kunne skje med det partiet som ihvertfall i egne øyne anså seg som noe i nærheten av en statsbærende institusjon. Den norske jernladyen kunne til tider virke nesten uovervinnelig.

Slik er det heldigvis ikke lenger. På de fem årene som har gått siden Gro trakk seg fra politikken, har alt blitt forandret. Galluptallene vitner om det. Arbeiderpartiet har blitt redusert til et parti som alle de andre.

Vi tror grunnen til utviklingen er ganske innlysende. Stadig flere går lei av den formynderske sosialdemokratiske samfunnsmodellen som Jens & co vil tvinge ned over ørene på oss nordmenn. Folk flest ønsker å bestemme over mer av sine egne liv og lommebøker enn det Arbeiderpartiet vil tillate.
Da blir alternativet å stemme på et av de borgerlige partiene ved høstens valg.

For oss som er opptatt av å få Kjell Magne Bondevik tilbake som statsminister, er meningsmålingene nå om dagen utpreget behagelig lektyre. Det tegner seg et stadig klarere bilde av et forlokkende alternativ. Norge trenger en sterk borgerlig regjering ledet av Kjell Magne Bondevik.
Det er etter vår mening et mye bedre alternativ enn en ny sentrumsregjering. Spesielt etter de famøse vedtakene KrFs sentrumsvenner - i særdeleshet Senterpartiet - gjorde på sine landsmøter. Da er en regjering bestående av Høyre og KrF langt å foretrekke.

De siste meningsmålingene har vist at Høyre er større enn Arbeiderpartiet. Men gallupene har også synliggjort at Høyre nå er mellom to og tre ganger så store som KrF. I det forholdet kan det komme til å ligge en kime til dramatikk rundt statsministerposten i en eventuell fremtidig Høyre og KrF-regjering.

Vi velger likevel å tro at Jan Petersen er såpass til realpolitiker at han innest inne allerede i utgangspunktet har avfunnet seg med at han må velge mellom utenriksminister- eller finansministerposten i en fremtidig regjeringen Bondevik.