Norge gir 100 millioner til Boko Haram-ofre

Norge gir 100 millioner kroner i bistand til jenter og kvinner som er blitt mishandlet av opprørsgruppen Boko Haram nordøst i Nigeria, ifølge afrikanske medier.

Midlene skal gå til utdanning og støtteordninger for kvinnelige ofre for volden i området, heter det i en uttalelse fraUNICEF, ifølgeWorld Bulletin.

Bistanden skal støtte rundt 1.600 av de flere tusen jentene og kvinnene som ifølge UNICEF er voldtatt, bortført og tvangsgiftet som følge av konflikten. Dessuten skal midlene støtte skolegang for en halv million fordrevne barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi tror på viktigheten av å gjøre det vi kan for å bryte opp voldskulturen i nordøstre Nigeria, sier Norges ambassadør i Nigeria, Jens-Petter Kjemprud.

– Den humanitære situasjonen rundt Tsjadsjøen er svært alvorlig.Boko Haram har ifølgeFN drevet 2,7 millioner mennesker på flukt. Norge vil fortsette arbeidet for å øke den internasjonale støtten til området, sier utenriksministerBørge Brende (H), som besøkte Nigeria fredag.

Anslagsvis 20.000 personer har mistet livet som følge av Boko Harams erobringer i det nordøstre Nigeria. Onsdag meldte UNICEF at de frykter at 400.000 barn vil sulte og 80.000 barn vil dø nordøst i Nigeria hvis de ikke mottar nødhjelp.