OFFENSIVT INTERNASJONALT: Tore Askildsen, daglig leder i Norea Mediemisjon, håper på å ivareta det aller vesentligste av den produksjonen Norea har nå. I tilegg skal ingenting kuttes i det internasjonale arbeidet.

Norea kutter og sparer

Norea Mediemisjon reduserer staben med tre personer, mens øvrige ansatte må søke på nye stillinger. Lokalradioen i Oslo legges trolig ned i år.

- Vi kommer ut med tre færre stillinger enn det vi hadde ved årsskiftet. Ingen slutter nå, men alle ansatte i Norea får tilbud om å søke nye og omorganiserte stillinger.

Det sier daglig leder Tore Askildsen til DagenMagazinet.

Etter to år med betydelige underskudd har flere stillinger stått vakante, og en person ble sagt opp i mars. Noen personer har på eget initiativ gått over, eller vil gå over, i andre oppgaver.

- For å fylle de vakante stillingene i tråd med det som er målsettingen for arbeidet vårt, er det behov for en omorganisering. Derfor må vi gå gjennom stillingene på programsiden og definere innholdet ut fra en litt annen måte å produsere på enn tidligere, sier han.



Ansatte må søke på nytt

Fem personer knyttet til redaksjonen vil bli fristilt og gis gjennom en intern utlysning anledning til å søke fem nye stillinger i Norea. Ingen har garanti for å få fortsette i Kristiansand, for det er også behov for å dekke opp en stilling som står vakant i Radio Sentrum i Trondheim.

For de ansatte er dette en tøff omstillingssituasjon, men Askildsen opplever at det har vært en god prosess i staben.



Spare hjemme, øke ute

- Nå får vi håpe at vi får dra dette videre på positiv måte der vi ivaretar det aller vesentligste av den produksjonen vi har nå, i et nært samarbeid med lokalradioene i Noreagruppen.

- Samtidig kan vi få rette oppmerksomheten sterkt og offensivt inn mot det internasjonale arbeidet vårt. Der skal ingen ting kuttes. Tvert imot må vi øke det, for der er mulighetene så enorme og behovene så store.

Fremtiden for Norea Radio i Oslo henger i en tynn tråd.



Tragisk for radio i Oslo

- Dersom vi ikke får inntekter utover det vi har nå som kan vise at det er et lokalt engasjement for den radioen, vil sendingene bli stoppet i løpet av dette året.

Med unntak av en person, er det i dag ikke registrert noe lokalt engasjement for lokalradioen, verken gjennom Misjonssambandets forsamling i Oslo, eller direkte fra lyttere.

- Jeg forstår ikke at det ikke er et stort behov for en kristen lokalrradio i Oslo. De eneste som blir værende igjen av lokalradioer i Oslo, er andre religiøse grupper enn kristne. Kristne radioer faller ut, mens andre religioner overtar arenaen. Det er tragisk, men vi kan ikke videreføre radioen uten et lokalt engasjement for den.

For å holde radioen i drift på et minimumsnivå, trengs det 300.000 kroner i året til sendekostnader og lønn til en liten deltidsstilling.

- For å ta igjen den negative egenkapitalen i Norea Mediemisjon trenger vi å bygge opp et overskudd på godt og vel to millioner kroner de nærmeste tre årene. Da kan vi videreføre arbeidet vårt på en god måte fremover, sier Askildsen til DagenMagazinet.


DM