Nordmann siktet for drap i Sverige

En 25 år gammel mann fra Kautokeino er siktet for å ha knivdrept en mann i 20-årene i Sverige i det som skal være en narkosak.

25-åringen er nå varetektsfengslet i Umeå. Det er også tre svensker som er siktet i saken – to 18 år gamle kvinner og en 20 år gammel mann er siktet for ransforsøk, skriveriFinnmark.

De fire ble pågrepet onsdag etter at en mann døde etter å ha blitt knivstukket i Skellefteå natt til 9. oktober. Ifølge den svenske avisenNorran var det en planlagt narkotikahandel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fire personer skal ha utgjort det politiadvokat Andreas Nyberg i Umeå omtaler som «ranergruppe», der de bestemte tid og sted for et møte med to andre, deriblant nordmannen. Påtalemyndigheten mener de fire hadde til hensikt å rane til seg de 30.000 kronene uten å gi fra seg narkotika.

– Nordmannen har kommet til Sverige og truffet en kamerat. Sammen har de reist til Skellefteå med en del penger for å kjøpe en vare. Der har de møtt fire andre personer som vi mener forsøkte å rane nordmannen og hans kamerat. Videre mistenker vi at nordmannen har anvendt en kniv mot den ene personen, som døde av skadene, sier Nyberg tilVG.

Politiet håper å bli ferdig med etterforskningen til 23. november. Hvis en tiltale blir tatt ut da, kan en rettssak være i gang innen to uker etterpå. (©NTB)