- Nord-Korea skal ha henrettet 80 personer offentlig

Nord-Ko­rea skal i be­gyn­nel­sen av no­vem­ber ha hen­ret­tet 80 per­soner of­fent­lig. Mange ble an­gi­ve­lig hen­ret­tet fordi de skal ha smug­let sør­kore­ans­ke TV-se­ri­er inn i det iso­ler­te lan­det.

Det mel­der den kon­ser­va­ti­ve sør­kore­ans­ke avi­sen Joon­gAng Ilbo, som si­te­rer en ano­nym kilde. Minst en av­hop­per­grup­pe fra Nord-Ko­rea be­kref­ter at de har hørt ryk­ter om hen­ret­tel­se­ne.

Kil­den, som nylig skal ha kom­met fra Nord-Ko­rea, for­tel­ler at hen­ret­tel­se­ne ble gjen­nom­ført i sju byer 3. no­vem­ber.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- 10.000 så på
I byen Wonsan skal myn­dig­he­te­ne ha mønst­ret 10.000 til­skue­re på et sta­dion for å be­vit­ne at åtte per­soner bli skutt av en ek­se­ku­sjons­pe­lo­tong. De fles­te var an­kla­get for å ha sett ulov­lig på sør­kore­ans­ke TV-se­ri­er, andre for pro­sti­tu­sjon.

Den Se­oul-ba­ser­te ny­hets­si­denDaily NK , dre­vet av av­hop­pe­re fra nord, sier de ikke har hørt om hen­ret­tel­se­ne. Men en annen nett­side,North Korea In­tel­lec­tu­al So­li­darity , som også er dre­vet av av­hop­pe­re, meld­te for flere må­ne­der siden at det skul­le være lagt pla­ner for en bølge av of­fent­li­ge hen­ret­tel­ser i Nord-Ko­rea.

- Re­gi­met fryk­ter åpen­bart at folks tanke­sett skal end­res og for­sø­ker der­for å skrem­me folk, sier en kilde fra nett­ste­det til avi­sen.

Det å se på uten­landsk TV, sær­lig fra det ka­pi­ta­lis­tis­ke sør - reg­nes som en al­vor­lig for­bry­tel­se i Nord-Ko­rea. (©NTB)