Nord-Korea avviser dialog med Sør-Korea

Nord-Ko­rea har av­vist sør­korea­ner­nes for­slag om å inn­le­de for­mel­le sam­ta­ler om virk­som­he­ten i den fel­les in­du­stri­par­ken Kae­song.

Sør-Ko­reas re­gje­ring ga tors­dag Nord-Ko­rea en 24 ti­mers frist til å gå med på for­hand­lin­ger. Hvis ikke har Sør-Ko­rea vars­let at lan­det vil inn­føre «be­ty­de­li­ge til­tak» mot na­bo­en i nord.

Nå harNord-Ko­rea gjort det klart at det er uak­tu­elt med for­hand­lin­ger, mel­der det sør­kore­ans­ke ny­hets­by­rå­etYonhap og si­te­rer en ut­ta­lel­se fra Nord-Ko­reas na­sjo­na­le for­svars­ko­mité.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Like etter kunn­gjor­de den sør­kore­ans­ke re­gje­rin­gen at Sør-Ko­rea nå vil trek­ke ut alle sine gjen­væ­ren­de ar­bei­de­re fra Kae­song.

- Re­gje­rin­gen har tatt den uunn­gåe­li­ge be­slut­nin­gen å trek­ke ut alle gjen­væ­ren­de men­nes­ker for deres egen sik­ker­het, sier gjen­for­enings­mi­nis­ter Ryoo Ki­hl-jae.

In­du­stri­par­ken iKae­song i Nord-Ko­rea be­står av en rekke sør­kore­ans­ke fab­rik­ker og gir ar­beid til ti­tu­se­ner av nord­korea­ne­re. Det er om­kring 170 sør­korea­ne­re i Kae­song. I for­bin­del­se med den siste opp­trap­pin­gen på Ko­rea-halv­øya har Nord-Ko­rea lagt sam­ar­bei­det på is. (©NTB)