Nord-Korea angriper Washington på video

Nord-Ko­rea har laget nok en video som viser USA under an­grep, denne gang med Det hvite hus og Kon­gres­sen på Ca­pi­tol Hill i sen­trum.

LES OGSÅ: Hvert fjer­de barn i Nord-Ko­rea lider av al­vor­lig un­der­er­næ­ring

«Ild­stor­mer vil øde­leg­ge kri­gens ho­ved­kvar­te­rer» er tit­te­len på den fire mi­nut­ter lange vi­deo­en som er lagt ut på Nord-Ko­reas of­fi­si­el­le nett­side Uri­min­zokki­risYouT­ube-ka­nal. Den sprer ny­he­ter og pro­pa­gan­da fra Nord-Ko­rea.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se den nord­kore­ans­ke pro­pa­ganda­fil­men i vi­deo­vin­du­et øverst i denne ar­tik­ke­len!

Etter to mi­nut­ter med fo­to­gra­fi­er av ame­ri­kans­ke ja­ger­fly, B-52 bombe­fly og han­gar­skip viser en teg­net del blant annet hvor­dan kup­pe­len på Ca­pi­tol Hill eks­plo­de­rer i flam­mer mens en stem­me sier at «det er ingen gren­ser for våre stra­te­gis­ke ra­ket­ters rekke­vid­de».

Sør­kore­ans­ke myn­dig­he­ter opp­lys­te tirs­dag at B-52 bombe­fly del­tar i den på­gå­en­de mi­li­tær­øvel­sen i Sør-Ko­rea for å vise USAs so­li­da­ri­tet med sin al­li­er­te.

- Etter­som Nord-Ko­rea truet med å an­gri­pe Sør-Ko­rea med atom­vå­pen, er øvel­sen som in­volve­rer B-52-fly­ene me­nings­full fordi den viser USAs vilje til å holde sin kjerne­fy­sis­ke pa­ra­ply over den kore­ans­ke halv­øy, sier en tals­mann for Sør-Ko­reas for­svars­de­par­te­ment til ny­hets­by­rå­et Yonhap.

B-52 er langt­rek­ken­de bombe­fly som kan frak­te og slip­pe både kon­ven­sjo­nel­le bom­ber og atom­bom­ber. (©NTB)

LES OGSÅ: Hvert fjer­de barn i Nord-Ko­rea lider av al­vor­lig un­der­er­næ­ring