Nominert til prestisjefylt TV-pris

TV-interprogrammene Søndagsåpent og Maina Sofies jul er for første gang nominert til den norske TV-bransjens årlige fagprisutdeling, Gullruten.

Av 185 innsendte programmer har juryen plukket ut 44 som slipper gjennom nåløyet. Det konkurreres i 11 ulike kategorier og i hver av disse er 4 programmer som er nominert.

TV Inter-programmene er nominert i kategori E: Beste barne- eller ungdomsprogram med "Maina Sofies jul" . Andre nominerte i denne klassen er NRK-programmene uhu og Newton. I kategori F, for beste magasin/ kulturprogram er "Søndagsåpent", som ledes av Egil Svartdahl, nominert.

- Det ligger allerede en stor anerkjennelse i å bli nominert til Gullruten, sier Ragnar Sjølie, daglig leder i TV Inter. Vi er et lite produksjonsselskap som opererer i et forholdsvis smalt område med livssyn og religion som spesialitet. Da er det ekstra stas å hevde seg i konkurranse med mange store og tunge selskaper. Uten å ta seieren på forskudd blir det kake på staben i dag, sier Ragnar Sjølie

Gullruten er en viktig prestisjepris for TV-bransjen. TV 2, TVNorge, TV3 og NRK er alle sammen med på å finansiere Gullruten sammen med Norske film-og TV-produsenters forening. Gullruten er dessuten en del av Den norske Mediefestivalen.
Vinnerne kåres under Gullruten-showet som direktesendes fra Grieghallen i Bergen 10. mai på TV2.

Per Ole Aalberg