Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nok en mann pågrepet etter dødsfall i Skien

Politiet i Telemark har pågrepet nok en mann etter at Hjalmar Johnsen forsvant i Skien fredag. En død person ble onsdag funnet i havnebassenget i byen.

Den pågrepne er en 35 år gammel mann fra Telemark, og han er siktet for å ha unnlatt å hjelpe en person i nød. En annen mann, også han 35, er siktet for uaktsomt drap.

De to er siktet etter at Hjalmar Johnsen (62) ble meldt savnet i Skien fredag. Onsdag ble det funnet en død person i havnebassenget i byen. Politiet kan ennå ikke bekrefte den dødes identitet, men de antar det dreier seg om den savnede 62-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet forteller at det er en relasjon mellom de to pågrepne mennene.

– De to er ikke helt fremmede for hverandre, sier politiadvokat Asle Sandnes i Sør-Øst politidistrikt til NTB, men vil ikke gå nærmere inn på relasjonen mellom de to.

Teori om påkjørsel

Politiet jobber ut fra teorien om at 35-åringen som nå er siktet for uaktsomt drap, har kjørt på Johnsen med sykkel.

– Vi har en mistanke om at det har skjedd en ulykke med en sykkelpåkjørsel, også har det gått tid fra hendelsen til politiet har fått kjennskap til det. Vi har ikke full oversikt over hendelsesforløpet, sier Sandnes.

Politiet planlegger avhør av de to siktede i løpet av torsdag.

– De har forklart seg kort for politiet, men vi har flere spørsmål vi ønsker å stille i løpet av dagen, sier Sandnes.

Ingen av de to har tatt stilling til skyldspørsmålet. Den avdøde skal obduseres, og obduksjonsrapporten vil være klar torsdag ettermiddag eller fredag morgen.

Tips om sykkel

IfølgeNRK ønsker politiet nå tips om terrengsykkelen som har blitt sett i nærheten av stedet der de tror at Hjalmar Johnsen døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er interessert i å få tak i en sykkel som er observert ved Damfoss i Skien fredag kveld. Det er snakk om mørk herresykkel av merket Fuji med skivebremser. Den skal ha demper foran og Maxxis-dekk bak, sier Sandnes.