Generalsekretær Ola Tulluan i NLM. Foto: Arkiv

NLM-underskudd på 4,4 mill kroner

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) fikk et underskudd på 4,4 millioner kroner i fjor. Dette er en kraftig forbedring i forhold til året før da det ble 27,8 millioner i minus.

NLMs årsregnskap for 2007 viser stor gaveøkning, et positivt driftsresultat og et underskudd etter ekstraordinære poster på minus 4,4 millioner kroner.

- En stor takk

- Vi hadde aldri trodd at gavene ville øke så mye og vil formidle en stor takk til misjonsfolket og til hver enkelt giver, sier generalsekretær Ola Tulluan i en pressemelding.

Han forteller at hovedstyret budsjetterte med 10 prosent gave økning, mens gavene reelt økte med nesten 20 prosent - eller 19 millioner kroner.

Driftsresultatet ble et overskudd på 2,2 millioner kroner, mens årsresultatet ble på minus 4,4 millioner kroner. Det er en forbedring på mer enn 20 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Den store gaveøkningen er hovedårsaken til at resultatet ble omkring 5 millioner bedre enn budsjettet.

Ekstraordinære kostnader

- Hva er hovedårsaken til at det ble underskudd selv om gavene økte betydelig?

- Det skyldes først og fremst ekstraordinære kostnader på mer enn 10 millioner kroner. Disse skyldes igjen tap og underskudd i institusjonsdriften vår. Jeg vil gjerne få frem at både kretser og misjonsfelt har hatt en meget god kostnadsstyring. Totalt sett brukte vi nøyaktig like mye som budsjettrammene tilsa. Vi hadde også en god valutasituasjon i fjor, sier Tulluan.

Han presiserer at regnskapet enda ikke er godkjent av hovedstyret og kan bli noe justert.