NLA øker mest

Ingen har satt idéhistorie i Bø eller havbrukstudiet i Nordland som førstevalget sitt på årets søknader til høyere utdanning. Fredag legges ledige studieplasser ut.

Etter søk­nads­fris­ten i april har stu­den­te­ne hatt mu­lig­het til å bytte om sine prio­ri­te­rin­ger fram til 1. juli. Mens si­vil­øko­nom­ut­dan­nin­gen påNor­ges Han­dels­høy­sko­le i Ber­gen og jus­stu­di­et vedUni­ver­si­te­tet i Oslo ruvet på top­pen av mai­over­sik­ten over de mest fore­truk­ne stu­die­ne, er det andre stu­di­er som har grunn til å håpe at mange stu­den­ter har ro­kert sine valg før stu­die­start.

Havbruk ved Universitetet i Nordland og idéhistorie ved Høgskolen i Telemark har ikke fått noen førstevalgssøkere. Ifølge oversikten påSamordna opptak er idéhistorie i Telemark avlyst etter den manglende interessen, mens Nordland fortsatt skal tilby sitt studium i havbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høg­sko­len i Staf­feldts­gate og Medie­høg­sko­len Gim­le­kol­lens fu­sjon inn iNLA Høg­sko­len i ja­nu­ar, førte til at sist­nevn­te hadde enøk­ning i første­valgs­sø­ke­re fra mai 2012 til mai 2013 på 65 pro­sent, mest av samt­li­ge lære­ste­der. (©NTB)