BOMBET: En katolsk kirke i Kaduna i Nigeria ble rammet av en selvmordsbombe i oktober. Sju personer ble drep.

Nigerias president sier kirketerroristene er tatt

Mer enn 3000 kristne er drept i Nigeria de siste tre årene. Nå hevder presidenten at de mistenkte bak bombeangrepene på nigerianske kirker er arrestert. 

- Det nigerianske politiet har arrestert de fleste av de mistenkte bak bombeangrepene som har drept kristne de siste årene, sa Nigerias president Goodluck Jonathan på en gudstjeneste i hovedstaden Abuja første nyttårsdag, melder Carisma News.


LES OGSÅ: 
Mer enn 3.000 kristne dødsofre i Nigeria



Mistet livet

I romjulenmistet 32 mennesker livet i pistol- og bombeangrep utført av islamistgruppen Boko Haram i det nordlige Nigeria. Gruppen har blitt mer aggressiv mot kristne etter at den kristne presidenten startet sin periode i 2010.

- De personene som nå er tatt hånd om av politiet er forbigående utfordringer, sa Jonathan videre. Han navnga ingen av de arresterte, og sa heller ikke noe om det ville bli rettssaker som følge av pågripelsene. Presidentet understreket at de arresterte har tatt del i blant annet bombing av katolske kirker, av FN-bygningen og av politisentralen.


LES OGSÅ:Selvmordsangrep mot kirke i NigeriaIslamistar på blodig offensiv i NigeriaBlodige bombeangrep mot kirker i NigeriaMinst 21 drept ved moské i Nigeria


Stille om strategi

Ifølge Carisma News har Jonathan flere ganger sagt at myndighetene skal vinne kampen mot Boko Haram, men myndighetene i Nigeria har gitt lite informasjon om hvilken strategi de har for å klare dette.

Boko Haram kjemper blant annet for å implementere de muslimske sharialovene i Nigeria, et område med over 160 millioner innbyggere. I 2011 sendte organisasjonens ledere et ultimatum til de kristne i de nordlige delstatene, de fikk valget mellom å flytte eller å bli likvidert.

(Dagen)