NHO-sjefen skuffet over KrF

Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), er skuffet over at KrF ikke vil støtte regjeringens forslag om å kutte i formuesskatten.

– Jeg er ekstra skuffet over KrF. Jeg opplever at de nå blåser med vinden i denne saken. De burde holde mer fast ved det de har gått til valg på og det samarbeidet de har valgt å støtte, sier Kristin Skogen Lund til Vårt Land.

Hun mener formuesskatten gjør det vanskelig for norske små- og mellomstore bedrifter, og at Norge nå nettopp trenger slike bedrifter som driver med noe annet enn oljevirksomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Formuesskatten skaper ifølge NHO store problemer for små- og mellomstore bedrifter, fordi eiernes kapital kan være investert i bedriftens eiendeler.

– Jeg tror man må høre på eiere av små og mellomstore bedrifter som i årevis har fortalt oss at dette sammen med samferdsel er det som mer enn noe hindrer deres evne til å konkurrere, sier Skogen Lund.

– Nå som vi ser at vi får en kraftig reduksjon i inntektene fra oljevirksomheten fremover, blir det enda viktigere å passe på at den typisk regionalt baserte, familieeide virksomheten som skaper arbeidsplasser i distriktene, har en sjanse til å klare seg, sier NHO-direktøren.

KrF mener Solberg-regjeringens skatteopplegg er usosialt og advarer mot å svi av over 4 milliarder til lavere formuesskatt like før det kommer en utredning om skatt bestilt av den forrige regjeringen. (©NTB)

Les også
Frp kan droppe skattelettelser til de rikeste
Les også
«Vær beredt på rente mot 0 også i Norge»
Les også
Venstre med «blågrønt» budsjettforslag
Les også
Ikke redd for splittelse
Les også
SV med budsjettbønn til KrF og Venstre