Overvåket: På dette bildet fra i fjor sjekker et politihelikopter området rundt menigheten New Life Church i Colorado Springs, etter at en ung mann Âpnet ild mot flere personer utenfor menigheten.

New Life Church sørger fortsatt

Ett år er gått siden to mennesker ble skutt i New Life Church i Colorado. Menigheten har økt sikkerheten betraktelig.

9. desember for ett år siden, gikk Matthew Murray til angrep på menighetsmedlemmer som kom ut fra gudstjenesten i den store kirken New Life Church i Colorado Springs. Søstrene Rachel og Stephanie Works ble drept, før gjerningsmannen skjøt seg selv. Da var han blitt såret av skuddene fra sikkerhetsvakten Jeanne Assam. Murray hadde før han ankom New Life, vært innom en Ungdom I Oppdrag-base og drept to bibelskole-elever.

Sørger

Pastor Brady Boyd sa i sin tale søndag at menigheten er sterkere enn noensinne, etter det som skjedde.
- Menigheten har det flott, vi har vokst, sa han til Denver Post.
- Men da Murray drepte søstrene, brakte han mørke inn i livene til enkelte av våre medlemmer. Dette mørke er der fortsatt.
I sin preken la pastoren vekt på at det er rett å sørge.
Menigheten har styrket vaktholdet rundt kirken, og har nå 50 frivillige samt en heltids sikkerhetskoordinator og en vakt på fulltid. Mange i menigheten uttrykker at de føler seg tryggere med mer synlige vakter.
Jeanne Assam, som skjøt Murray, var også tilstede på gudstjenesten søndag. Hun har ingen vonde følelser overfor gjerningsmannen.
- Han var ikke forstyrret og i ubalanse i utgangspunktet, men begynte som en god person. Han valgte desverre feil vei, sier hun.
Sikkerhetsvakten angrer ikke på å ha skutt Murray, hun mente det var det hun måtte gjøre.