Netanyahu: - Terroren og dens støttespillere må bekjempes

Den tidligere israelske statsministeren Benjamin Netanyahu appellerer til en verdensomfattende bekjempelse av terror og av statene som støtter den.

Terrorister forstår kun fasthetens klare språk, sa Netanyahu mandag morgen på den amerikanske nyhetskanalen "FOX-News".

- Bekjempelsen av terror må være omfattende og bør ikke kun rette seg mot de enkelte terrorgruppene, men mot hvert land som har gitt ly for terrorister.

Likud-politikeren støtter ikke oppfattningen av at en omfattende aksjon mot terror vil føre til en "steppebrann i Midtøsten".

Historien har vist at en resolutt utført gjengjeldelsesaksjon snarere vil neddempe situasjonen, sa Netanyahu. Som et eksempel tok han frem bombingen av Libya på midten av 80-tallet.

Vestlige etterretningstjenester har nøyaktig informasjon om hvilken støtte enkelte arabiske stater og andre har gitt til dem som anser vold som et legitimt middel.

Netanyahu var statsminister i Israel fra 1996 til 1999 og går for å være en internasjonal ekspert på terrorbekjempelse. Han har forsket på temaet siden midten
av 70-tallet. Hans bror Jonatan omkom som kommandant for commandoaksjonen mot Entebbe-flyplassen i Uganda i 1976. 100 gisler, for det meste jødiske, ble holdt fanget av palestinske terrorister, og ble befridd av israelske styrker i en spektakulær aksjon.

Israelnetz