Neste mål: Riyadh

Bare dager etter at den første romerskkatolske menigheten åpnet i Quatar, har Vatikanet festet sine øyne på Saudi-Arabia.

Forhandlingene er allerede i gang, melder den svenske avisen Dagen. Partene har vært i forhandlinger i flere uker og skal ha startet etter at kong Abdullah besøkte pave Benedict i i Vatikanet i november i fjor.

Om Vatikanet får ønsket sitt oppfylt, så vil dette kunne bli den første kristne kirken som er bygget i det wahhabi-muslimske landet.



Strengt

I Saudi-Arabia skal alle statsborgere være muslimer og Mutaween, det religiøse politiet i landet, kontrollerer strengt all annen religionsutøvelse. Kristne i Saudi-Arabia lever i skjul og islams lover forbyr konvertering til andre religioner.

Saudi-Arabia er hjemlandet for islams to helligste steder, Mekka og Medina og jorden ansees som hellig for muslimer.



Symbolbygg

Erkebiskop Mounged El-Hachem, Vatikanets representant i Kuwait, Qatar, Bahrain, Yemen og De forente Arabiske Emirater, sier at byggingen av en slik kirke vil være et viktig symbol på samarbeid mellom de to store verdensreligionene.

- Diskusjoner er i gang for å få tillatt bygging av en menighet i kongedømmet. Vi kan ikke spå om hva utfallet av samtalene vil bli, sier El-Hachem i en kommentar.

Den siste katolske presten ble fordrevet fra Saudi-Arabia i 1985, melder dagen.se. Siden har den katolske kirkens forhold til den muslimske delen av verden blitt gradvis bedre.


DM