Det nederlandske frivillige organisasjonen WoW, Women on Waves (kvinner på bølger)besøkte Marokko i går for å demonstrere for abort.

Nederlandsk «abortskip» lurte seg i havn i Marokko

Et nederlandsk skip bemannet med helsepersonell som ønsker å tilby abort i internasjonalt farvann, lurte marokkanske myndigheter og ankom havna flere dager før annonsert.

- Det var den eneste muligheten vi hadde for å nå den marokkanske kysten, sier Liesbeth van Tongeren, en nederlandsk politiker som reiste til havnebyen Smir i Nord-Marokko for å overvære ankomsten.


Første muslimske landet

Det såkalte «abortskipet» som er sendt av den nederlandske frivillige organisasjonen WoW, Women on Waves (kvinner på bølger), har allerede besøkt romersk-katolske land som Spania, Portugal og Irland.

Marokko er det første muslimske landet skipet Aurora har seilt til. Det er imidlertid umulig å komme seg ut til skipet, ifølge en AFP-journalist.

Sikkerhetsstyrker ble tidlig torsdag morgen satt ut i havneområdet.

- Havna er fullstendig blokkert av krigsskip, så ingen kan komme seg inn. Det er også masse politi her, sier Marlies Schellekens, en lege fra WoW.


Strengt tabubelagt

Det ble også gjennomført demonstrasjoner mot skipet torsdag. Rundt 300 mennesker møtte opp i Smir for å markere sin avsky mot besøket fra Nederland.

Aurora har til hensikt å reise verden rundt for å utføre abortinngrep i internasjonalt farvann for å hjelpe gravide kvinner i land der abort er forbudt.
Ifølge WoW blir det hver dag foretatt mellom 600 og 800 aborter i Marokko, der inngrepet er forbudt og strengt tabubelagt.

- Problemet er at bare 200 av disse abortene blir gjennomført på en skikkelig måte, på kvinner som har penger. Resten blir foretatt med farlige metoder som setter kvinners liv i fare, sier Rebecca Gomperts, lege og grunnlegger av WoW.

(NTB)