Navarsete vil ikke vurdere sin egen stilling

Liv Signe Na­var­sete tar kri­tik­ken fra Sen­ter­par­ti­ets eva­lu­e­rings­ut­val­g al­vor­lig, men akter ikke å trek­ke seg som parti­le­der.

- Det har ikke vært noe krav i or­ga­ni­sa­sjo­nen. Jeg er valgt til 2015, sa Na­var­sete under en presse­kon­fe­ran­se ons­dag.

Hun be­skrev kri­tik­ken i rap­por­ten fra eva­lu­e­rings­ut­val­get som ærlig og åpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er en rap­port av stor verdi. Vi skal gjen­nom­føre det som rap­por­ten opp­ford­rer oss til, sa Na­var­sete.

Hun vars­let end­rin­ger i ar­beids­må­ten, også parti­le­del­sens, og er­kjen­ner at sam­ar­bei­det med de to nest­le­der­ne Ola Borten Moe og Tryg­ve Slags­vold Vedum ikke har vært det beste.

Vil gjenreise partiet

Navarsete sier hun og ledelsen må få fart på og gjenreise «et parti som har hatt tøffe tak». Hun sier også at ledelsen må samarbeide og kommunisere bedre.

- Klarer vi ikke å bli bedre til det, har vi ikke klart å oppfylle det partiet ber om, sier Navarsete i kjølvannet av den såkalte havarirapporten etterSenterpartiets historiske dårlige valgresultat i høst.

Navarsete sier det ikke er noen lederdebatt i partiet og at helheten i rapporten ikke har gitt henne grunn til å vurdere sin stilling. På direkte spørsmål sier hun også at det er gjensidig tillit mellom henne og nestlederne Trygve Slagsvold Vedum og Ola Borten Moe.

- Men vi skal ikke legge skjul på at samarbeidet til tider ikke har vært så godt som det burde.

Regjeringsslitasje

Selv om Sp aldri har gjort det så dårlig ved et valg som denne høsten, på peker partilederen at alt ikke er svart.

- Vi oppnådde ikke det resultatet vi ønsket, men vi har også sittet åtte år i regjering og oppnådd store og viktige resultater for partiet og for landet, understreker hun og legger til at det har vært en viss slitasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Så nå skal vi få fart og gjenreise et parti som har hatt noen tøffe tak. (©NTB)