STYRHUSET: Sivilister har ikke hatt enkel adgang til styrhuset ombord i politibåten «Vekteren», som nå er pensjonert etter 31 års tjeneste i Oslofjorden. Foto: Salgsprospektet / Oslo Bilauksjon

Nå kan du kjøpe din egen politibåt

«Vekteren» pensjoneres fra Oslo politidistrikt. Selges på auksjon, uten blålys og sirener.

Patruljebåten har vært brukt i Oslofjorden helt siden den ble bygget i 1983. Men nå blir «Vekteren» pensjonert og kan ende opp som en fritidsbåt med stor motorkraft.

Båten, som er bygget i glassfiber, er mer enn 11 meter lang, fire meter bred og stikker nesten halvannen meter under vannlinjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med to GM Detroit dieselmotorer, hver på 300 hestekrefter, er den ingen sinke i helgetrafikken på fjorden

Preget av røff bruk

Ifølge tilstandsrapport bærer båten «preg av sitt virke og røff bruk gjennom 31 år.» Men befaringen viser også at båten er blitt godt vedlikeholdt og at det ikke er avdekket noen feil eller mangler av betydning for drift eller sikkerhet.

Om båten ikke ender opp som fritidsfartøy, kan den ifølge salgsprospektet gjøre nytte som arbeidsplattform, dykkerfartøy, supplybåt, redningsfartøy - eller et videre liv som patruljebåt.

Oslo bilauksjon har fått jobben med å selge båten for Oslo politidistrikt. Onsdag ettermiddag varhøyeste bud 700.000 kroner, men den summen når ikke opp til den skjulte minsteprisen.