Nå kan det skytes fra politihelikoptrene

Fem år etter 22. juli har politihelikoptrene fått godkjenning som godkjent plattform å skyte fra.

I 2011 kalte politiet det «helt uaktuelt» å bruke politihelikopteret som et skarpt verktøy. Nå, fem år etter 22. juli-terroren, er de godkjent for å kunne brukes som dette, skriverAftenposten.

Under terrorangrepene 22. juli 2011 var politiets den gangen eneste helikopter satt på bakken for å spare penger. Først nær seks timer etter at Anders Behring Breivik startet sitt terrorangrep, var helikopteret i lufta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter 22. juli fikk politiet i Norge døgnbemannet helikoptertjeneste. Men helikoptrene har så langt ikke vært godkjent for å brukes som ildstøtteplattform (ISP) for en skarpskytter.

Politiledelsen uttalte den gangen at det var helt uaktuelt å bruke politihelikopteret som skarpt våpen. Det var kun til bruk for observasjon og overvåking.

Både justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og Oslo politidistrikt bekrefter nå at politihelikoptrene har fått sertifisering slik at mannskaper fra politiets beredskapstropp kan skyte fra helikoptret.

Oslo-politiet påpeker at dette er som et «supplement», og at dette primært skal løses som tidligere, med ressurser fra Forsvaret, etter en bistandsanmodning.