Nå ber hans egen menighet om asyl-svar

Stortingskandidat Espen Teigen (Frp) utfordres av sin egen menighet i Stjørdal.

Det var i november pastor Lars Unstad iStjørdal Misjonskirke sendte et brev til utenriksministerBørge Brende og stortingspolitikerne på Nord–Trøndelag–benken der han tok opp situasjonen for en iransk konvertitt–familie som har fått avslag på sin søknad om asyl iNorge.

«De, og jeg, frykter for fengsling og tortur, ja, de frykter for sitt liv hvis de sendes tilbake. De er ikke bare redde for at myndighetene, men også for at nær familie, som misliker deres kristne tro sterkt, vil ta livet av dem», skriver pastor Unstad i brevet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Listhaug er lei nazi-stempel

I tillegg til stortingspolitikerne mottok ogsåFremskrittspartiets 1. kandidat ved stortingsvalget i 2017, Espen Teigen, brevet. Han har bakgrunn nettopp fra Stjørdal Misjonskirke.

Til Dagen sier Teigen, som til daglig er politisk rådgiver for Sylvi Listhaug, at han ikke kan kommentere enkeltsaker.

Fra Trøndelag

Pastoren forteller at det var trønder–bakgrunnen og Teigens nøkkelstilling som var avgjørende for at brevet ble sendt til den unge Frp–politikeren.

– Jeg kontaktet ham fordi han er fra Trøndelag og er rådgiver for innvandringsministerSylvi Listhaug, sier pastor Lars Unstad i Stjørdal Misjonskirke til Dagen.

– Så du tok ikke kontakt fordi han har bakgrunn fra din menighet?

– Nei.

– Teigen vil ikke kommentere enkeltsaker?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har jeg forståelse for, sier pastoren.

Engasjerer

Saken har imidlertid skapt stort engasjement i den lokale menigheten.

– Ja, dette er en sak som har engasjert mange i menigheten. Vi har blitt godt kjent med familien.

Før jul ble familien flyttet til et mottak et annet sted i landet, men de lokale støttespillerne rakk å ta avskjed.

– Vi har samlet inn penger til julegaver til familien. Folk har gitt både store og små summer, sier Unstad.

Pastoren ble kjent med den iranske konvertitt-familien i august i år. Da fikk han høre om hvordan moren i familien hadde blitt omvendt fra islam til kristen tro og hvordan hun skal ha engasjert seg i å hjelpe kristne som var i iranske myndigheters søkelys til å komme seg over grensen tilTyrkia. Familien var også aktiv i en liten husmenighet på sju-åtte medlemmer.

Moren skal også ha vært aktiv i å bringe uregistrerte bibler inn til Iran, før familien valgte å flykte da hun ble innkalt til å møte på politistasjonen. De skal ha fryktet at det var familiemedlemmer som hadde angitt dem.

I Stjørdal skal familien ha vært aktive i menigheten og samtidig vært ivrige med å dele sine vitnesbyrd overfor andre asylsøkere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Med Listhaug på hjemmebane

Familien anket avgjørelsen om avslag fraUtlendingsdirektoratet, men fikk avslag i november. Da skrev pastor Unstad i Stjørdal misjonskirke til Børge Brende og stortingspolitikerne. Men han har ikke fått svar. I brevet utfordrer Unstad utenriksministeren direkte:

«Jeg vil invitere deg til å møte dem, bli litt kjent, høre deres historie. Kanskje kan jeg da ha et håp om at du også vil engasjere deg for dem slik at de får bli i Norge? Det er lov å håpe!»