Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var tilstede på Nobels Fredssenter i Oslo mandag, da barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) delte ut prisen Årets forbilde Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Musa Anderssen årets forbilde

Norsk-kenyaneren Musa Anderssen, som kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker, er tildelt prisen Årets forbilde for sitt engasjement for barn og unge i Bardu.

Pri­sen deles ut hvert år til en vok­sen per­son med inn­vand­rer­bak­grunn som har gjort en eks­tra inn­sats for barn og unge.

Musa Anderssen kom til Norge som ens­lig mindre­årig asyl­sø­ker fra Kenya da han var 17 år gam­mel. I jury­ens be­grun­nel­se heter det:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Han viser hvor­dan det er mulig å lyk­kes og sam­ti­dig gi til­ba­ke til sam­fun­net i form av et bren­nen­de en­ga­sje­ment for barn og unge. Ved siden av job­ben på Se­ter­moen asyl­mot­tak, er Musa aktiv som fri­vil­lig i flere ak­ti­vi­te­ter for barn og unge, alt fra bas­ket, ea­sy­bas­ket, zumba, leir­due­sky­ting, is­hockey, jakt og fiske og revy. Musa An­ders­sen og hans fa­mi­lie er i til­legg av­last­nings­hjem for barne­ver­net.».

Pri­sen ble delt ut av bar­ne- og like­stil­lings­mi­nis­ter Solveig Horne på No­bels Freds­sen­ter man­dag. Kron­prins­pa­ret var til stede under til­de­lin­gen.

(©NTB)