Munch-museet kan bli en milliard dyrere enn planlagt

Da budsjettrammen for det nye Munch-museet i Bjørvika ble satt til to milliarder kroner, var verken inventar, renteutgifter eller IKT-løsninger med i regnestykket.

NRK har sam­men­lig­net hvor mye pen­ger som er satt av til disse ut­gifts­pos­te­ne til det nye Deich­mans­ke ho­ved­bi­blio­tek.

Der­som pri­sen er til­sva­ren­de for Munch-mu­se­et, vil pris­lap­pen havne på over 2,8 mil­li­ar­der kro­ner, iføl­ge ka­na­lens be­reg­nin­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Hvis vi sam­men­lig­ner eks­tra­kost­na­de­ne som kom på Deich­mans­ke ho­ved­bi­blio­tek, etter det sta­di­et som Lamb­da nå er på, så er det ikke usann­syn­lig at pris­lap­pen øker med en mil­li­ard kro­ner, sier Frps fi­nans­po­li­tis­ke tals­mann Jøran Kall­myr.

Byråd for kul­tur Hall­stein Bjercke (V) sier at deler av sam­men­lig­nin­gen er re­le­vant, men at in­te­ri­ør- og IKT-ut­gif­te­ne blir la­ve­re for Munch-mu­se­et enn for bi­blio­te­ket.

Han sier kom­mu­nen har for­talt om de kost­na­de­ne de kjen­ner til, men at de­tal­je­ne først blir klare når pro­sjek­tet er kva­li­tets­sik­ret i juni.

NTB