Etter at ja-siden hadde fått i gang sin underskriftskampanje, startet Øivind Benestad på vegne av MorFarBarn-stitelsen en motaksjon.

Motstanderne leder underskriftskampen

Det raser en kamp mellom underskriftsaksjonene ja eller nei til vigselsliturgi for likekjønnede ekteskap. Motstanderne leder.

I morgentimene tirsdag var det 2.599 som sa ja - og 3.824 som ikke vil ha en slik liturgi.

- Jeg har signert oppropet fordi jeg vil ha en normalisering av situasjonen når det gjelder ulike samlivsformer. Når vi går inn for at homofile kan leve i partnerskap, vil jeg også at disse skal kunne vies i kirken, sier prost Trond Bakkevig i Oslo til Dagen.


LES OGSÅ: 1.450 har signert for vigselsliturgi for homoekteskap



Begge de to oppropene ligger inne påwww.underskrift.no , og det kommer stadig nye navn på listene.

Blant andre som har signert påja-oppropetfinner vi Rolf Berg, Sevat Lappegard, Aslaug Austbø, Anne Berger Jørgensen, Nils Jørn Riedl og Øyvind Norderval.

I dette oppropet står det blant annet: «Slutt din stemme til koret av ansatte i Dnk og vanlige medlemmer i rådsstrukturen og la det bli hørt: Tiden er overmoden! Vi trenger en ekteskapsliturgi som ivaretar alle par, både likekjønnende og ulikekjønnede!»

Bak oppropet står prestene Maren Lockertsen, Harald Hauge og Thore Wiig.


Usikkert om ny liturgi

Bispemøtets preses, Helga Haugland Byfuglien, leder utvalget som skal «utrede premisser for en kirkelig samlivsetisk tenkning og veiledning». De skulle levert sin innstilling om vielser for homofile 1. oktober i fjor, men nå er det ny frist til september i år.

- Det er helt åpent om det blir noen vigselsliturgi for likekjønnede par. Det er ikke bare spørsmål om år, men om kirken skal innføre en slik liturgi, sier Byfuglien til Vårt Land.

- Hva er din kommentar til dette, Bakkevig?

- Jeg har fortsatt håp om at det skal bli en slik liturgi, svarer han.


Nei-siden har blitt størst

Etter at ja-siden hadde fått i gang sin underskriftskampanje, startet Øivind Benestad på vegne av MorFarBarn-stiftelsen en motaksjon. Denne
kampanjen har for lengst passert ja-aksjonen, og øker med langt større hastighet.

En av dem som har signert oppropet«nei til vigselsliturgi for likekjønnende ekteskap», er konstituert generalsekretær Thor Henrik With i Samemisjonen. Han er også biskop for valgmenighetene i Nord-Norge.

- Når ja-siden startet sitt opprop, kunne offentligheten få inntrykk av at en vesentlig del av kirken ønsket en ny liturgi for inngåelse av homofilt samliv.
Derfor syntes jeg det var viktig å tegne seg på oppropet til Benestad, og gi til kjenne min motstand mot en slik liturgi, sier With til Dagen.

Andre generalsekretærer i Kristen-Norge som har undertegnet er blant andre Erik Furnes, Stig Magne Heitmann, Rolf Kjøde og Rolf Gunnar Heitmann.

Vi finner også Torleif Elgvin, Claes Tande, Arnfinn Løyning, Kari Vinje, Espen Ottosen og Berit Helgøy Kloster blant underskriverne.


For mann og kvinne


Oppropet avsluttes slik: «Biologi + barn + bibel gir samme svar: Ekteskapet er for mann og kvinne. Vær med og forsvar ekteskapet og barns rett til mor og far! Signér oppropet!»

(Dagen)