Møtes trolig av demonstranter i Oslo

PST iverksetter sikkerhetstiltak i forkant av varslede demonstrasjoner mot Dalai Lama under den åndelige lederens Oslo-besøk.

Ar­ran­gø­ren fryk­ter for Dalai Lamas sik­ker­het når mel­lom 350 og 500 de­mon­stran­ter fra flere land er ven­tet til Oslo, mel­der NRK.

Den in­ter­na­sjo­na­le Shug­den-be­ve­gel­sen an­kla­ger Ti­bets ån­de­li­ge leder for å være en dik­ta­tor og en hyk­ler. I en presse­mel­ding på norsk hev­der be­ve­gel­sen at hundre­vis av bud­dhis­ter denne uken skal «iscene­set­te en li­den­ska­pe­lig pro­test mot Dalai Lama» under de ulike ar­ran­ge­men­te­ne han skal delta på under sitt Oslo-be­søk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ti­be­tans­ke sam­funn og flere andre or­ga­ni­sa­sjo­ner fryk­ter for Dalai Lamas sik­ker­het og har vars­let Po­li­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te (PST).

- Vi har fore­tatt en trus­sel­vur­de­ring og her lig­ger det an­be­fa­lin­ger om ulike sik­ker­hets­til­tak, sier kom­mu­ni­ka­sjons­råd­gi­ver Mar­tin Bernt­sen.

Re­pre­sen­tan­ter for grup­pen de­mon­strer­te blant annet under den ån­de­li­ge le­de­rens besøk i Wash­ing­ton i mars. Rundt 700 de­mon­stran­ter møtte opp i den ame­ri­kans­ke ho­ved­sta­den, iføl­ge USA Today.

- Vi bry­ter ikke loven. Vi er fre­de­li­ge. Vi har ka­me­ra med oss på en­hver de­mon­stra­sjon for å be­vi­se dette, sier Foley.

De­mon­stran­te­ne akter å møte opp på hvert enes­te sted Dalai Lama skal be­sø­ke i Oslo, blant annet No­bel­in­sti­tut­tet, heter det i presse­mel­din­gen.

(©NTB)

Les også
Dalai Lama inviteres til Norge også neste år
Les også
Erik Byes minnepris til Dalai Lama