Moren til French kastet ut av fengselet

Måtte gi fra seg eiendeler.

Moren til Jos­hua French ble kas­tet ut av feng­se­let i Kins­ha­sa kort tid etter at hun hadde hilst på søn­nen sin søn­dag.

Kari Hilde French fikk be­skjed om å kon­tak­te «høy­ere mi­li­tæ­re auto­ri­te­ter» for å søke om til­la­tel­se til å be­sø­ke søn­nen i Ndolo-feng­se­let i Kins­ha­sa, skri­verDag­bla­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er trist å bli kas­tet ut, men jeg håper på å få komme inn se­ne­re i dag for å be­sø­ke Jos­hua, sier Kari Hilde French til avi­sen.

Hun måtte le­ve­re fra seg ei­en­de­ler, vann og andre ting som hun hadde med seg til søn­nen, og ble bort­vist fra feng­sels­om­rå­det av væp­ne­de vak­ter.

Jos­hua Frenchs ad­vo­kat Hans Ma­ri­us Graas­vold ble også nek­tet ad­gang til feng­se­let, skri­ver avi­sen.

Al­le­re­de da hun ankom feng­se­let, fikk moren be­skjed om at minne­stun­den som var plan­lagt for Tjost­olv Mo­land inne i feng­se­let, var av­lyst, skri­verAf­ten­pos­ten.

En re­pre­sen­tant for det nors­ke Uten­riks­de­par­te­men­tet opp­ly­ser til Af­ten­pos­ten at se­re­mo­ni­en som sjø­manns­prest Knut Lyng­seth skul­le lede, ble av­lyst «inn­til etter­forsk­nin­gen ble av­slut­tet». (©NTB)