Mitt Romney trakk det lengste strået i kampen mot Rick Santorum i Iowa. Foto: Charlie Neibergall, Ap Photo

Mitt Romney vinner i Iowa

Mitt Romney vant nominasjonsmøtene i Iowa med hårfin margin over Rick Santorum, ifølge republikanske partikilder.

Ifølge kilder i Det republikanske partiet vant Romney med bare åtte stemmer over Santorum av i alt 122.255 avgitte stemmer på nominasjonsmøtene i Iowa. Romney og Santorum fikk 25 prosent hver.
For Romney var seieren i den konservative delstaten gode nyheter siden han opprinnelig ikke satset tungt på å vinne her, og siden han tilhører sentrum av partiet.
Om han som ventet vinner nominasjonsvalget i New Hampshire neste uke og gjør det godt i South Carolina, kan nominasjonen være i boks etter bare tre delstater.

For Santorum var resultatet en stor triumf og langt bedre enn han hadde turt å håpe på. Han seiler nå opp som en farlig konkurrent til Romney dersom den konservative delen av partiet, som er skeptisk til Romney, samler seg om ham.
Liberalisten Ron Paul gjorde det noe dårligere enn han hadde håpet på, med 21 prosent av stemmene, mens Newt Gingrich var svært skuffet over bare å få 13 prosent. Men han lover å fortsette kampen.
For Texas-guvernør Rick Perry og kongressrepresentanten Michele Bachmann gikk det katastrofalt dårlig.
Perry har allerede varslet at han med bare 10 prosent av stemmene må vurdere om det er verdt det å fortsette kampen. Bachmann fikk bare 5 prosent. I fjor sommer ble det arrangert prøvevalg i Iowa og det vant hun.NTB