Mistenkte at asylsøker ville stikke av

Politiets utlendingsenhet skriver i en epost til Dagen at de hadde konkrete holdepunkter for å anta at asylsøkeren ville unndra seg å bli uttransportert.

– Han hadde ikke noen gjort skritt for å forlate riket innen utreisefristen 17.08.16. Han hadde ikke søkt om retur via IOM eller vært tatt kontakt med Politiets utlendingsenhet for å avtale utreise, skriver politiet.

De fortsetter å forklare at vedkommende heller ikke ved pågripelsen kunne vise til at han kom til å reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han kunne ikke vise til at han hadde bestilt billetter, pakket eller gjort andre forberedelser som kunne indikere at han ville rette seg etter utreisefristen. Selv uttalte han at han ikke var reisevillig og kuttet seg selv opp med kniv for å unndra seg pågripelsen, skriver politiet.

– Dere hindret i lengste laget asylsøkerens prest å få besøke konvertitten. Dette er, ifølge advokat og prest, lovstridig. Hvorfor stengte dere døren?

– En person har ikke krav på å få møte en prest, men vi ønsker selvsagt å ta hensyn til det. I denne saken tilsa sikkerhetssituasjonen at det ikke var tilrådelig at han fikk møte prest eller advokat. Han har nå fått besøk av prest og advokat etter at sikkerhetssituasjonen endret seg, forklarer politiet.

– Advokat har nå anmeldt poltiet for frihetsberøvelse. Hva tenker dere om det?

– Det er opp til spesialenheten å ta stilling til politianmeldelsen, svarer Politiets utlendingsenhet.