Minst seks døde da bygninger kollapset i USA

Redningsmannskapene har ikke lett gjennom alt av bygningsmassen.

Døds­tal­let sti­ger etter at to byg­nin­ger raste sam­men i Phi­ladel­phia i USA ons­dag. Minst seks er døde, opp­ly­ser myn­dig­he­te­ne i byen.

I til­legg er minst 13 per­soner skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

ABC News mel­der at mann­skap fra brann­ve­se­net i Phi­ladel­phia, sier at en stor del av byg­nings­mas­sen fra de to kol­lap­s­e­de hu­se­ne fort­satt må gås igjen­nom.

Phi­ladel­phias ord­fø­rer Michael Nut­ter sier at le­tin­gen vil fort­sat­te ut­over nat­ten ame­ri­kansk tid.

- Vi har ikke visst, og vi vet fort­satt ikke, hvor mange men­nes­ker som fak­tisk be­fant seg i bu­tik­ken eller på for­tau­et eller i om­rå­det rundt, sier han.

Døds­tal­let kan der­for stige.

Bu­tikk

Brann­mann­ska­per be­gyn­te ons­dag å grave med bare hen­der i rui­ne­ne av de to byg­nin­ger som raste sam­men i nær­he­ten av sen­tral­sta­sjo­nen i Phi­ladel­phia, som lig­ger i del­sta­ten Penn­syl­va­nia i USA.

Po­li­ti­et har be­kref­tet at i alt 14 per­soner er red­det ut av rui­ne­ne. Av disse er 13 inn­lagt på syke­hus.

I den ene byg­nin­gen lå det en Fre­tex-bu­tikk. I den andre byg­nin­gen lå det en stengt bu­tikk i førs­te eta­sje og lei­lig­he­ter høy­ere oppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ulyk­ken skjed­de mens riv­nings­ar­beid var i gang i den ene byg­nin­gen, opp­ly­ser brann­ve­se­net.

«Som et gods­tog»

Mark Newell ble vitne til hen­del­sen. Han sier at det hør­tes ut «som et gods­tog» da byg­nin­ge­ne falt sam­men, og at det umid­del­bart ble klart at folk var fan­get i rui­ne­ne.

- Man kunne høre stønn, sier Newell til Phi­ladel­phia In­qui­rer.

En po­liti­tals­kvin­ne sier det ikke var noen eks­plo­sjon på ste­det. Hun be­skri­ver kol­lap­sen som en ar­beids­ulyk­ke.

- Du ville ha sett store meng­der støv i lufta hvis det var en eks­plo­sjon, for­kla­rer tals­kvin­nen.

Etter ulyk­ken måtte po­li­ti­et be til­skue­re og fjern­syns­he­li­kopt­re om å fjer­ne seg fra ste­det, slik at mann­ska­pe­ne kunne lytte etter tegn på liv.