Minst 78 drept i selvmordsangrep ved kirke i Pakistan

- Ter­ro­ris­ter har ingen re­li­gion, og an­grep mot uskyl­di­ge men­nes­ker er i strid med islamsk lære og alle andre re­li­gio­ner, sier Pakistans statsminister.

Minst 78 per­soner er drept av selv­mords­bom­be­re ved en kirke i Pes­ha­war i Pa­kis­tan søn­dag, iføl­ge ny­hets­by­rå­et AFP.

An­tall døde er minst 78 og an­tall så­re­de 120, sier legen Mo­hammad Iqbal ved Lady Re­ad­ing-syke­hu­set i Pes­ha­war til AFP. Tal­le­ne be­kref­tes av en annen lege ved syke­hu­set.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pa­kis­tans stats­mi­nis­ter Nawaz Sha­rif for­døm­mer ter­ror­an­gre­pet på det ster­kes­te.

- Ter­ro­ris­ter har ingen re­li­gion, og an­grep mot uskyl­di­ge men­nes­ker er i strid med islamsk lære og alle andre re­li­gio­ner, sier han.

To bom­ber

Det er flere barn blant de drep­te, opp­ly­ser po­li­ti­et. Også to po­liti­folk mis­tet livet. Iføl­ge Sa­hi­bza­da Anees, en av de øvers­te le­der­ne i de lo­ka­le myn­dig­he­te­ne i Pes­ha­war, gikk selv­mords­bom­ber­ne til ak­sjon da folk var på vei ut av kir­ken etter at søn­dags­guds­tje­nes­ten var av­slut­tet.

- Til­stan­den er kri­tisk for fler­tal­let av de så­re­de, sier Anees.

Den 50 år gamle læ­re­ren Nazir Khan sier det var minst 400 per­soner på ste­det da den førs­te bom­ben eks­plo­der­te.

- En kraf­tig eks­plo­sjon blås­te meg over ende. Da jeg kom til hek­te­ne igjen, gikk en ny eks­plo­sjon av. Jeg så så­re­de men­nes­ker over­alt, sier Khan til AFP.

Krist­ne ut­satt

Krist­ne ut­gjør rundt 4 pro­sent av Pa­kis­tans 180 mil­lio­ner, eller vel 7 mil­lio­ner men­nes­ker. De hol­der stort sett en lav pro­fil i et land der eks­tre­me isla­mis­tis­ke grup­per sta­dig står bak blo­di­ge ak­sjo­ner mot myn­dig­he­te­ne og an­ner­le­des ten­ken­de.

I 2009 ble 40 bo­lig­hus og en kirke på­tent og brent ned av en mobb på rundt 1.000 men­nes­ker i byen Gojra i Pun­jab-pro­vin­sen. Minst sju krist­ne ble brent til døde. På­skud­det for an­gre­pe­ne var at noen skul­le ha van­hel­li­get Ko­ra­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter ter­ror­an­gre­pet søn­dag sam­let de­mon­stran­ter seg i ga­te­ne for å pro­te­ste­re mot mang­len­de sik­ker­het ved kir­ken.

(©NTB)

Les også
- Vi har en sikkerhet om det skulle gått galt