Minst 30 drept i Donetsk

Mellom 30 og 35 prorussiske opprørere er drept i de harde kampene i Donetsk i Øst-Ukraina, opplyser en talsmann for separatistene.

Tals­man­nen, som ikke vil oppgi nav­net sitt, sier til Reu­ters at han og en grup­pe andre se­pa­ra­tis­ter hadde vært på lik­hu­set i Do­netsk og sett et 30-talls døde.

Ut­ta­lel­sen er den førs­te som har gitt in­di­ka­sjo­ner på taps­tal­le­ne etter de harde kam­pe­ne i byen det siste døg­net, men opp­lys­nin­gen er ikke be­kref­tet av andre kil­der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det rus­sis­ke ny­hets­by­rå­et In­ter­fax mel­der at minst 15 per­soner er inn­lagt på syke­hus med al­vor­li­ge ska­der.

Fly­plass ok­ku­pert

Det har på­gått harde kam­per i Do­netsk, der se­pa­ra­tis­te­ne har er­klært selv­sty­re, siden man­dag. Da gikk ukrains­ke ja­ger­fly og kamp­he­li­kopt­re til an­grep på fly­plas­sen i Do­netsk, som har vært be­lei­ret av pro­rus­sis­ke se­pa­ra­tis­ter.

Luft­an­gre­pet førte til flere timer med harde kam­per mel­lom ukrains­ke re­gje­rings­styr­ker og se­pa­ra­tis­te­ne.

Det har også blitt meldt om sky­ting i løpet av natt til tirs­dag.

Ef­fek­tiv ope­ra­sjon

An­gre­pet kom dagen etter at Petro Poro­sjen­ko vant pre­si­dent­val­get i Ukrai­na. Han har lovet å fort­set­te kam­pen mot se­pa­ra­tis­te­ne i øst, men på en annen måte enn tid­li­ge­re.

- Jeg støt­ter at ope­ra­sjo­nen fort­set­ter, men jeg kre­ver at for­ma­tet blir end­ret. Den må ha snev­re­re tids­ram­mer og være mer ef­fek­tiv, sier han.

Pre­si­den­ten har tatt til orde for for­hand­lin­ger med se­pa­ra­tis­te­ne, men ikke før de leg­ger ned sine våpen.

- Det blir ingen sam­ta­ler med ter­ro­ris­ter. Målet deres er å gjøre om­rå­det til et nytt So­ma­lia. Jeg vil ikke til­la­te at noen gjør dette mot lan­det vårt, og jeg håper Russ­land vil støt­te min til­nær­ming, sier han iføl­ge AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

©NTB