– Minst 15 drept i Taliban-angrep i Kabul

Minst 15 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot etterretningstjenesten i Kabul, opplyser en afghansk kilde. Taliban har tatt ansvar for angrepet.

Afghanistans president Ashraf Ghani sier «mange» mennesker er drept og såret i den kraftige eksplosjon som rystet sentrum av Kabul midt i morgenrushet.

En ikke navngitt kilde i landets nasjonale sikkerhetsdirektorat NDS sier til nyhetsbyrået DPA at minst 15 ansatte er drept. I tillegg er minst 161 mennesker såret, opplyser talsmann Ismail Kawusi i helsedepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eksplosjonen rammet en tettbebygd bydel som huser flere militære anlegg, deriblant flere afghanske departementer og USAs ambassade.

– Tallet på drepte og sårede kan bli høyt, fordi området var fullt av folk på denne tiden av morgenen, sier talsmann Sediq Sediqqi i det afghanske innenriksdepartementet til DPA.

Skuddveksling

Den kraftige eksplosjonen fikk vinduene til å riste flere kilometer unna og sendte en tykk røyksøyle opp på himmelen. Ifølge Sediqqi ble angrepet utført av en selvmordsbomber i bil. En eller to gjerningsmenn er muligens fortsatt på frifot, opplyser talsmannen.

Eksplosjonen skal ha blitt etterfulgt av skuddveksling. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid hevder opprørsgruppas krigere klarte å ta seg inn i kontorene til NDS.

Eksplosjonen er den første i sitt slag i Kabul siden Taliban forrige uke kunngjorde starten på sin årlige våroffensiv.

Eksplosjonen utløste varselsirener i USAs ambassadekompleks i nærheten. I området ligger også hovedkvarteret til den NATO-ledede operasjonen i Afghanistan. Både ambassaden og NATO opplyser at de ikke er rammet av eksplosjonen.

Våroffensiv

Den afghanske Taliban-bevegelsen kunngjorde sist tirsdag starten på sin såkalte våroffensiv, på tross av at regjeringen i Kabul igjen forsøker å få opprørerne til forhandlingsbordet.

Taliban truet da med «storstilte angrep mot fiendens stillinger over hele landet». Både Taliban og det al-Qaida-tilknyttede Haqqani-nettverket har tidligere utført blodige bombeangrep i Kabul.