- Min gode venn Tybring-Gjedde har misforstått

Per Sandberg (Frp) mener partifellen Christian Tybring-Gjedde har helt gale premisser bak sitt krav om å bli fristilt i innvandringsspørsmål.

Ty­bring-Gjed­de mener den re­for­hand­le­de asyl­av­ta­len med Kris­te­lig Folke­par­ti, Venst­re og Høyre er noe annet enn han stem­te ja til i høst, og kre­ver å bli fri­stilt i inn­vand­rings­po­li­tis­ke saker på Stor­tin­get frem­over.

- Min gode venn Chris­ti­an Ty­bring-Gjed­de tar feil. Det er den samme av­ta­len han stem­te for i høst, som han stem­te nei til nå, sier Sand­berg til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han un­der­stre­ker at han, som Ty­bring-Gjed­de, ikke mener av­ta­len alene er god nok til å møte ut­ford­rin­ge­ne på inn­vand­rings­fel­tet frem­over, men sier Ty­bring-Gjed­de bom­mer med sitt siste ut­spill.

- For det førs­te på­står han at av­ta­len ikke har noen inn­stram­mings­ef­fekt på inn­vand­rings­fel­tet, noe som er di­rek­te feil.

- Det er be­ty­de­li­ge inn­stram­nin­ger i denne av­ta­len, uten Frp i re­gje­ring ville ikke dette kom­met. Det andre er at denne av­ta­len ikke om­fat­ter hel­he­ten i norsk inn­vand­rings-, asyl-, flykt­ning- og in­te­gre­rings­po­li­tikk. Frps stor­tings­grup­pe er helt fri til å frem­me yt­ter­li­ge­re inn­stram­nings­for­slag på om­rå­der som ikke er med i av­ta­len, for KrF og Venst­re har ikke fått noen ve­to­klau­sul, sier Sand­berg til NTB.

Les også
Tybring-Gjedde vil fristilles i innvandringssaker