Miljøterapeut dømt for overgrep mot barn

Må også betale 200.000 kroner i oppreisning til en ung jente.

En 31 år gammel miljøterapeut er i Drammen tingrett dømt til to års fengsel for overgrep mot et barnevernsbarn.

Barne­verns­bar­net var 14 år gam­mel da hun i fjor fri­vil­lig lot seg plas­se­re på en barne­verns­in­sti­tu­sjon i Dram­men. Etter kort tid ut­vik­let det seg et for­hold med miljø­te­ra­peu­ten. Han var jen­tas se­kun­dær­kon­takt og ble be­tatt av henne, for­klar­te han i ret­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han inn­røm­met å ha kys­set bar­net flere gan­ger. I løpet av to uker i juni i fjor send­te han over 200 tekst­mel­din­ger til henne. I nes­ten alle sto det at han els­ket henne og aldri ville for­la­te henne, skri­ver Af­ten­pos­ten.

I ret­ten var han til­talt for sek­su­ell om­gang med jenta ved minst tre an­led­nin­ger. Det nek­tet han for. Jenta har for­klart seg om tre til­fel­ler hvor­av det ene skjed­de i en av in­sti­tu­sjo­nens biler og de to øv­ri­ge i man­nens lei­lig­het. Jenta hadde fylt 15 år da dette skjed­de. Ret­ten valg­te å tro på jen­tas for­kla­ring.

Man­nen, som ikke len­ger er miljø­te­ra­peut, er ut­dan­net barne­verns­pe­da­gog. Han vil aldri få lov til å ha stil­lin­ger som in­ne­bæ­rer hånd­te­ring av barn og unge, og er i til­legg til feng­sels­straff, dømt til å be­ta­le 200.000 kro­ner i er­stat­ning til jenta.

Man­nen har tatt be­tenk­nings­tid på om han vil anke dom­men. Ver­ken han eller hans for­sva­rer har vært til­gjen­ge­lig for kom­men­ta­rer over­for avi­sen.

(©NTB)

Les også
Kirkeansatt pågrepet for vold