Tom Sverre Tomrem, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne kan bli historisk på Stortinget. Tomrem er utdannet prest og har over lang tid frontet miljøvern.

Miljøpresten vil på Stortinget

Sogneprest på Osterøy, Tom Sverre Tomren, er Miljøpartiet De Grønnes (MDG) førstekandidat fra Hordaland. Valgforsker tror miljøpresten kan bli historisk på Stortinget.

Tom Sverre Tomren har tidligere vært leder i Naturvernforbundet i Hordaland, harn har jobbet som lærer, konsulent, døveprest, og misjonær i Kamerun. I dag er han sokneprest i Haus i Osterøy, og sitter i fylkestinget i Hordaland og kommunestyret i Meland for Miljøpartiet De Grønne.

Nå er han valgt til partiets førstekandidat for Hordaland foran Stortings-valget i 2013, og valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen tror Tomrem har mulighet til å bli en historisk kandidat på Stortinget.


Kan bli historisk


Miljøpartiet har aldri hatt noen representant på Stortinget, men ved en nasjonal måling fikk de nylig en oppslutning på 2,3 prosent. I 2011 fikk partiet sin første representanter i bystyret i Bergen og i fylkestinget i Hordaland.

- De trenger ikke å bryte sperregrensen for 
å komme inn på Stortinget, men kan vinne direktemandater i Hordaland eller Oslo, for eksempel. De Grønne er 
i angrepsposisjon og de har fått en talerstol i bystyrer og fylkesting. Det er et gjennombrudd, sier Aarebrot tilBergens Tidende .

(Dagen)