Med Israel for fred (MIFF) holder markering utenfor Stortinget i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

MIFF: – Vi vil få til en ekte fred i Midtøsten

Mediedekningen av Israel må bli rettferdig for ikke å skape mer hat, sier organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) under organisasjonens Israel-markering utenfor Stortinget.

Mellom 300 og 400 personer har møtt opp foran Stortinget for å uttrykke sin støtte til Israel.

– Vi er ikke samlet for å feire Israels krigføring på Gaza, men for å få til en ekte fred. Vi er her fordi vi hater å se kvinner og barn bli drept av den islamistiske bevegelsen Hamas, sa styreleder i MIFF, Conrad Myrland under sin appell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere av demonstrantene holder skilt med påskriften: «Mediedekningen av Israel-konflikten må bli mer rettferdig», «Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere» og «Nei til terroren og islamismen til Hamas».

Les også: Se bilder fra markeringen her!

Liten motdemonstrasjon

Samtidig holder den venstreradikale gruppen «Tjen Folket» en mindre motdemonstrasjon bak Eidsvolls plass. Gruppen holder plakater som lyder: «Tjen folket – Global intifada».

Palestinakomiteen søkte om å få holde motdemonstrasjon til støttemarkeringen, men trakk senere søknaden, ifølge politiet.

– Hvis det blir bråk kommer vi til å få skylden, og det ønsker vi ikke, sier komitéleder Kathrine Jensen til NRK.

Les også: Journalister våget ikke fortelle sannheten i Gaza

Politiet møtt opp

Det er et stort politioppbrudd, blant annet med politihester, utenfor Stortinget.

– Vi er åpne for at det kan bli aggressivt. Vi stiller opp med en god del politistyrker, slik at dette skal gå lovlig og sømmelig for seg, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blant appellantene er stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder av Israels venner på Stortinget og stortingsrepresentant Kristian Norheim (Frp), andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

Også Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold og Conrad Myrland, daglig leder MIFF, skal holde appell.

Les også
MIFF: – Vi er ikke samlet for å feire krig, men for å få til fred
Les også
Netanyahu: – Fortsatt uaktuelt med forhandlinger
Les også
Nye angrep mellom Israel og palestinerne