Nyvigslet biskop Ingeborg Midttømme reagerer på UDIs visumnummer. Foto:Scanpix

Midttømme reagerer på UDI

Nyvigslet biskop Ingeborg Midttømme i Møre ber nå Mellomkirkelig råd ta visumnektsaken for biskop Thomas Nyiwé fra Kamerun videre på prinsipielt grunnlag.

Nyiwé er kirkepresident i Kamerun og var invitert til bispevigslingen i Molde domkirke sist søndag, men ble nektet visum til Norge.

I ettertid har UDI hevdet at årsaken til visumnekten var sommel fra Møre bispekontors side. Midttømme reagerer på UDIs fremstilling av saken, og dette er grunnlaget for at hun vil føre saken videre gjennom Mellomkirkelig råd, skriver Romsdals Budstikke.

Bispedømmekontoret har nå lagt fram korrespondansen i visumsaken. Av den går det fram at en e-post fra UDI med spørsmål om garanti for oppholdet kom 26. august og ble besvart 29. august med usignert bekreftelse, og 1. september med signert bekreftelse.

Midttømme avviser at det kan ha vært sommel lokalt i denne saken. Det var fortsatt tre uker til vigslingen da bekreftelsen ble sendt. Billetter tur/retur var ordnet. Midttømme mener denne visumnekten er uforståelig.

Midttømme sier at alle gjestene til vigslingen fikk en likelydende invitasjon. Alle var invitert med kost og losji.
- Det burde være unødvendig å presisere. Vi ser det som respektløst å komme med slike forsikringer, sier Midttømme. (©NTB)