AIDSBALL: Kronprinsesse Mette-Marit ankommer åpningen av det 18. aidsballet i Wien lørdag 17. juli. Fotograf: Herwig Prammer

Mette-Marit drøfter aids med unge

«Hadde inspirerende diskusjoner med unge ledere i går og i dag om hvordan aids kan bekjempes i dag. Unge, vi kan!» tvitret Mette-Marit etter et møte med over 40 unge ledere på aidskonferansen i Wien.

Selv om den offisielle åpningen for den internasjonale aidskonferansen først er søndag kveld, reiste kronprinsessen ned allerede lørdag for å møte unge som har hatt en ledende rolle i kampen mot aids.
Mette-Marit, UNAIDS-leder Michel Sidibè og over 40 unge hadde satt av lørdagen til å drøfte kampen mot aids. To av Kronprinsessens hjertebarn ble også lansert: et fond som gir økonomisk støtte til ungdomsledede prosjekter - og en mentorordning mellom unge og etablerte ledere i aidsarbeidet.
Kronprinsessen, som er spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS, har vært en sterk pådriver og initiativtaker for å sikre at begge initiativene har blitt en realitet.
Mandagen skal Mette-Marit åpne ungdomspaviljongen, som er en møte- og dialogplass for unge mennesker. Besøket avsluttes mandag ettermiddag.
I løpet av uken vil det bli avholdt en rekke foredrag, seminarer, utstillinger og konserter. Om lag 25.000 delegater fra hele verden deltar på aidskonferansen, og USAs tidligere president Bill Clinton og Sør-Afrikas helseminister Aaron Motsoaledi er to av i alt 19 hovedtalere. Konferansen avsluttes fredag 23. juli.