POLITISK BETYDNING: Ordføreren i Kristiansand opplever at troen har fått politsk betydning. - Jeg er blitt mer bevisst på hvordan man behandler andre, tror jeg, på at jeg vil andre vel, sier Per Sigurd Sørensen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix

Mer bevisst kristen etter Alpha-kurs

Ordfører Per Sigurd Sørensen (H) i Kristiansand fikk en åndelig oppvåkning på Alpha-kurs i Randesund misjonsmenighet.

- Jeg har alltid vært kristen, men før lå barnetroen der som noe litt ubevisst. Gjennom Alpha-kurset i Randesund misjonsmenighet har jeg fått et mye mer bevisst forhold til troen. Troen er blitt viktig, og jeg har fått en merkelig trygghet, en ny indre fred, sier Sørensen til Fædrelandsvennen.
I et tre sider oppslag i Misjonsforbundets menighetsblad Mylder snakker ordføreren i Kristiansand og hans kone, Beatrice, ut om hvor glade de er for opplevelsene og erfaringene de har gjort seg.

Glad og takknemlig

Daglig leder i Alpha Norge, Inge Morten Paulsen, blir både glad og takknemlig når han hører om hva Alpha-kurset har betydd for ordføreren i Kristiansand.
- Det var svært gledelig å høre dette, og det er ikke tvil om at dette er en god julegave. Dette forteller at kursene våre favner folk i alle miljøer og ulike kirkelige sammenhenger, sier Paulsen til DagenMagazinet.

Tøft å være ordfører

Ekteparet Sørensen forteller til menighetsbladet om hvor tøff ordførerperioden har vært, og hvordan de måtte ta grep i samlivet. Selv om det er en fantastisk jobb å være ordfører, peker han på at man må gi avkall på mye, deriblant familielivet.
- Vi så hverandre så lite. Jeg visste knapt hvor han var. Jeg mistet litt kontrollen over mitt eget liv, forteller Beatrice Sørensen.
Ekteparet fant ut at de måtte gjøre noe for å bedre situasjonen. De valgte å rydde noen soner bare til hverandre, og de satte av hver tirsdag og annenhver helg.

Invitert på Alpha-kurs

- Venner av oss inviterte til Alpha-kurs i Randesund. De er sånne skjønne forbilder, og jeg tenkte at det de har, vil jeg ha, forteller fru Sørensen til Mylder.
Og i fjor høst valgte ekteparet å bruke tirsdagsskveldene på kurs om kristen tro. Alpha-kurset går over ti kvelder, og det undervises i et tema før det er gruppesamtale. Alle møtene innledes med et felles, godt måltid. Temaer kan være: Hvem er Jesus, hvorfor døde han, hva betyr det å be.

- Kurset har endret meg

- Temaene får deg til å tenke. Det var lærerikt. Hvor kan det være lurt å begynne å lese i Bibelen, for eksempel. Slike ting fikk vi gode tips om, forteller ordføreren i Kristiansand, som legger til at Alpha-kurset har endret ham.
- Den troen som ligger baki der et sted hos meg er jeg blitt mer bevisst på. Jeg snakker mer om den, den er blitt løftet høyere opp i livet mitt, sier han til menighetsbladet.
Ordføreren opplever også at troen har fått politsk betydning.
- Jeg er blitt mer bevisst på hvordan man behandler andre, tror jeg, på at jeg vil andre vel, sier Per Sigurd Sørensen.

Anbefaler Alpha-kurs

Etter Alpha-kurset har ekteparet Sørensen fortsatt å møtes sammen med venner, for å være i et kristent fellesskap. De er også ofte å se på møtene i Randesund Misjonsmenighet.
- Jeg anbefaler Alpha til alle. For oss var det viktig å gå sammmen. Jeg tror mange par mangler å ha noe felles, utover hus og unger. Dette har knyttet oss sammen, sier Per Sigurd Sørensen til Mylder.
- Det er veldig sterkt av en ordfører å gå ut og anbefale Alpha-kurs på denne måten, for han har jo en stor talerstol til folket. Dette meg en god inspirasjon i arbeidet videre, sier Inge Morten Paulsen i Alpha Norge.