Meningsmåling: Kan bli vanskelig for KrF 

Det kan bli vanskelig for Kristelig Folkeparti å danne regjering med Høyre og Venstre, ifølge en ny meningsmåling der MDG går over sperregrensen.

I en meningsmåling utført av InFact forVG, går Miljøpartiet De Grønne over sperregrensen med 0,5 prosentpoeng til 4,1 prosent. Partiet ville dermed fått sju mandater på Stortinget, like mange som SV har i dag.

Høyre går fram 0,6 prosentpoeng til 21,1 prosent, mens Venstre fortsatt er under sperregrensen med en oppslutning på 3,5 prosent etter en framgang på 0,3 prosentpoeng. KrF får 4,6 prosent, ned 0,2 prosentpoeng. Dette resultatet ville gjort det umulig for KrF å regjere med Høyre og Venstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil fortsatt regjere medErna som statsminister. Jeg tror at når vi ser snittet på målingene, så skal det mye til at MDG kommer over. Det vil bli mye jevnere enn det ser ut til akkurat nå, sier 2. nestlederKjell Ingolf Ropstad (KrF).

Blant de andre partiene i målingen får Senterpartiet 13 prosent, en økning på 1,2 prosentpoeng. Arbeiderpartiet får 31,9 prosent (-0,5), Frp får 11,9 prosent (-0,6). SV står på stedet hvil med 4,5 prosent og Rødt får 2,8 prosent (-0,7)