Menighet i sorg etter trålerforlis

Frimenigheten Betania Spangereid er i sorg etter trålerforliset der to er savnet. En av de savnede var aktiv med i Betania, den andre i bedehuset i bygda.

Me­nig­he­ten Be­ta­nia Span­ger­eid på Sør­lan­det fryk­ter at et av me­nig­hetens ­med­lem­me­r er om­kom­met etter at en reke­trå­ler med to mann om­bord ikke gav lyd fra seg uten­for Lin­des­nes ons­dag. Det søkes fort­satt etter de sav­ne­de men fore­lø­pig uten hell. Bå­tens red­nings­flå­te ble fun­net tors­dag mor­gen. De to savnede var brødre, og aktive i kirke- og menighetsliv i bygda.

- Me­nig­he­ten er i sorg, sier pas­tor Geir Myra ved Be­ta­nia Span­ger­eid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Me­nig­he­ten hadde åpen dag hele tors­dag og mange fant veien dit for sam­ta­le og for­bønn.

- Alle kjen­ner alle her i lo­kal­sam­fun­net, ikke bare med­lem­me­ne i me­nig­he­ten. Det er et sjokk for hele sam­fun­net, sier Myra og kal­ler ulyk­ken en ka­ta­stro­fe.

Føl­ger opp fa­mi­li­en

Be­ta­nia Span­ger­eid er en me­nig­het med rundt 130 med­lem­mer.

- Me­nig­he­tens ar­ran­ge­rer en sørge­guds­tje­nes­te i kir­ken i Span­ger­eid kirke i kveld, sam­men med den lo­ka­le pres­ten. Frem­over vil vi følge opp fa­mi­li­en og være til stede for dem, sier Myra.

Fa­mi­li­en tar selv­føl­ge­lig tapet vel­dig tungt.

- Håpet deres var jo å finne men­ne­ne i live. Håpet var i live i går, men i dag kan man vel si at sjok­ket er der, siden dette håpet vel må kunne å sis å være borte. Det gjør noe med dem. De var fiske­re og har fisket i 40-50 år, og har vært ute i verre vær tid­li­ge­re, sier Myra.

Lete­ak­sjo­nen fort­set­ter

Det har vært dår­lig vær i om­rå­det i leng­re tid, masse vind og grov sjø, iføl­ge pas­to­ren.

To red­nings­skøy­ter, et Sea King-he­li­kop­ter og et ma­rine­far­tøy var med i søket, som ble satt i gang klok­ken 20.56 ons­dag kveld, skri­ver VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Red­nings­skøy­ta Hva­ler meld­te fre­dag for­mid­dag at de har fun­net dob­ber og gjen­stan­der i ei bukt på syd­si­den av Svi­nør, men det er ikke be­kref­tet om dette stam­mer fra reke­trå­le­ren, iføl­ge avi­sen Lin­des­nes. DAGEN

Les også
Politiet tror reketråleren er gått ned