Samfunnsredaktør Vebjørn Selbekk (t.v) oppfordrer Helge Simmones: Hvem er de kristne ekstremistene Vårt Land snakker om?

Mener Vårt Land driver selvpisking

- Hvem er de kristne ekstremistene Vårt Land snakker om?, spør Vebjørn Selbekk som utfordrer Vårt Land til å gi et svar.

Også i kristne sammenhenger har vi ekstremister skriver Vårt land i en lederartikkel. Det skjer i samme åndedrag som avisen omtaler de ekstreme uttalelsene til muslimen Mohyeldeen Mohammad.
 

Selvpisking

Samfunnsredaktør i DagenMagazinet, Vebjørn Selbekk, mener Vårt Land driver selvpisking.
 

"I likhet med oss andre er Vårt Lands lederskribent forferdet over de uttalelsene den unge sharia-studenten fra Larvik har kommet med. Men der andre røster både i presse og samfunnsliv er urolig for den radikalisering vi ser i norske muslimske miljøer, starter Vårt Land i stedet med det som tilsynelatende kan se ut som en slags selvpisking på kristenhetens vegne," skriverSelbekk i sin samfunnskommentar.
 

"Heller ikke Jonas Gahr Støre har denne gangen falt for fristelsen til å påpeke at det er "ekstremister på begge sider". I 2006 var som kjent den ene gruppen ekstremister de som brukte ytringsfriheten. Den andre var de som truet med vold og drap," skriver Selbekk.
 

Utfordrer Vårt Land
 

Selbekk utfordrer avisen Vårt Land til å komme med et svar.
 

LES OGSÅ:-i Kristne bør være stolte

 

"Hvem er de kristne ekstremistene Vårt Land snakker om? Det hadde vært redelig om de kunne gi oss noen navn. Hvor er disse kristne personene som tar til orde for å steine homofile? Hvilke kristne er det som på sine Facebook-sider snakker om å dø som martyr i en terrorhandling? Eller som hyller vår tids største terrorist? Vi kjenner ikke til noen slike miljøer. Men det er mulig Vårt Land har bedre oversikt enn oss."