Mener muslimsk terrrorgruppes står bak bombeaksjon mot busstasjon i Nigeria

Minst 71 personer er drept og 124 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja, opplyser nigeriansk politi.

Etter svært motstridende meldinger om antall drepte, meldte politiet mandag ettermiddag at minst 71 personer mistet livet og 124 ble såret i bombeangrepene mot bussterminalen tidligere på dagen.

- Flere titalls mennesker ble drept som følge av bombeangrepene i Nyanya, bekrefter Manzo Ezekiel, talsmann for nigerianske myndigheter, overfor AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eksplosjonene skjedde mandag morgen på bussterminalen Nyanya, som ligger drøyt fem kilometer fra hovedstaden Abuja. Bussterminalen var full av pendlere som var på vei til jobb i Abuja, opplyser Ezekiel.

År­sa­ken til eks­plo­sjo­ne­ne er så langt ikke kjent. Ingen har hel­ler så langt tatt på seg an­sva­ret for hen­del­sen, men mis­tan­ken vil sann­syn­lig­vis rette seg mot den isla­mis­tis­ke mi­li­tan­te grup­pen Boko Haram, iføl­ge Reu­ters.

Mulig selv­mords­ak­sjon

Den nigerianske avisa Premium Times var raskt ute og skrev at så mange som 200 personer trolig hadde mistet livet i eksplosjonene. Vitner har fortalt at de hørte to ulike eksplosjoner og tror det kan være snakk om en selvmordsaksjon. 

Flere kjøre­tøy­er, in­klu­dert rundt tolv stats­eide bus­ser, ble øde­lagt i an­gre­pet. En­kel­te av bus­se­ne skal ha vært full av pas­sa­sje­rer da det smalt, skri­ver Pre­mi­um Times.

Boko Haram

Abuja har flere gan­ger blitt an­gre­pet av Boko Ha­ram-opp­rø­re­re, som sier de kjem­per for å inn­føre en strengt isla­mis­tisk stat i det nord­li­ge Ni­ge­ria.

Boko Haram har fått skyl­den for en rekke an­grep i det nord­li­ge og sen­tra­le Ni­ge­ria som har drept tu­sen­vis av men­nes­ker siden 2009.

Meste­par­ten av vol­den grup­pen har ut­ført i det siste, har fun­net sted nord­øst i lan­det. Man­da­gens an­gre­pet i Abuja er det førs­te på to år av denne sort­en i ho­ved­sta­den, iføl­ge Reu­ters.

©NTB

Artikkelen fortsetter under annonsen.