...men Kirken støtter formålsparagrafen

Regjeringens forslag til nye formålsparagrafer får støtte fra Kirkerådet.

- De foreslåtte formuleringene ivaretar store deler av det vi påpekte i vår høringsuttalelse, sier assisterende direktør i Kirkerådet Gerd Karin Røsæg. Hun mener den nye paragrafen er en videreføring av tidligere formålsparagraf.

- Nå utvides tolkningsrammen til også å gjelde religioner og livssyn. Det kulturelle og religiøse mangfoldet i dagens elevflokk må gjenspeiles i skolens formål, mener Røsæg.

- Verdigrunnlaget må ikke forstås statisk, - kun som en tradisjon. Skolen skal være med å videreutvikle verdigrunnlaget vårt, mener Gerd Karin Røsæg.

I Kirkerådets høringsuttalelse til Høring NOU 2007:6 "Formål for framtida - Nye formålsparagrafer for barnehage og opplæring" understreket man at kristendommen som kulturarv er en viktig del av de kulturelle røtter barnehage og skole er bygget på. Røsæg mener formuleringene i Odelstingsproposisjonen ivaretar dette:

- I vårt samfunn der nærmere 90 % av befolkningen tilhører et kristent trossamfunn, vil det vært utillatelig å fjerne denne referanserammen. Det har heller ikke Kunnskapsdepartementet gjort i sitt lovforslag, sier Røsæg.

Les uttalelsene fra kirken her.