Melder Torsvik-avklaring i ettermiddag

Klokken 13 er de ansatte på Normisjons hovedkontor innkalt til informasjonsmøte. Deretter skal øvrige medarbeidere orienteres. - Situasjonen skaper uro og bekymring, sier leder av medarbeiderforeningen.

Ingvar Torsvik (53) skulle etter planen begynne som ny generalsekretær i Normisjon 1. januar 2014, etter Rolf Kjøde.

- Vi har hatt et av­kla­rings­ar­beid som har på­gått en stund, sier Tor­mod Klei­ven, styre­le­der i Nor­mi­sjon. Han mel­der at det blir inn­kalt til et in­for­ma­sjons­møte i dag klok­ken 13.00 for de an­sat­te ved ho­ved­kon­to­ret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det går mot jul og med­ar­bei­der­ne i Nor­mi­sjon tren­ger å vite hvem som er ge­ne­ral­sek­re­tær 1. ja­nu­ar. Vil de få be­skjed om det?

- Ja, de vil få vite hvem som er ge­ne­ral­sek­re­tær 1. ja­nu­ar, sva­rer styre­le­der Klei­ven.

Styre­le­de­ren for­tel­ler at de har én prak­sis når det gjel­der saker som ved­rø­rer hele or­ga­ni­sa­sjo­nen.

- Vi har først et in­for­ma­sjons­møte med an­sat­te på ho­ved­kon­to­ret og der­etter sen­der vi ut in­for­ma­sjon til alle med­ar­bei­der­ne.

Dagen meld­te i går at det bare to uker før Ing­var Tors­vik skul­le til­tre som ny ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­mi­sjon frem­de­les er uklart hvor­vidt han fak­tisk skal star­te. Etter pla­nen skul­le han be­gyn­ne i stil­lin­gen som Rolf Kjø­des etter­føl­ger 1. ja­nu­ar.

- Har vi en ge­ne­ral­sek­re­tær?

Gjermund Lygre, leder av med­ar­bei­der­for­enin­gen NOR-MAF i Nor­mi­sjon, sier at si­tua­sjo­nen ska­per uro og be­kym­ring.

- Hvor­dan opp­le­ver an­sat­te i Nor­mi­sjon si­tua­sjo­nen når det har blitt ført av­kla­rings­sam­ta­ler med på­trop­pen­de ge­ne­ral­sek­re­tær bare to uker før han skul­le star­te i stil­lin­gen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi er en stor stab og re­ak­sjo­ne­ne er ulike. Det er klart at det ikke er hel­dig at dette skjer. Det ska­per uro og be­kym­ring, for vi hadde håpet dette var av­klart og at vi kunne be­gyn­ne med ny giv fra 1. ja­nu­ar, sier Lygre.

- Hva be­kym­rer?

- Har vi en ge­ne­ral­sek­re­tær eller har vi ikke en ge­ne­ral­sek­re­tær etter 1. ja­nu­ar? Skal vi ut på ny leite­run­de? Det er uviss­het om hva frem­ti­den brin­ger, for det er klart en ge­ne­ral­sek­re­tær­stil­ling er vik­tig, sier Lygre.

NOR-MAF har 150 med­lem­mer. Det er over 300 an­sat­te i Nor­mi­sjon.

Dagen følger saken og kommer med ny oppdatering så snart vi vet resultatet.

Ingvar Torsvik

Ingvar Torsvik (53) skulle etter planen begynne som ny generalsekretær i Normisjon 1. januar 2014, etter Rolf Kjøde.

Det har vært uro rundt Torsvik etter uttalelser han kom med i et intervju i Dagen i oktober om blant annet homofili og menighetstilknytning. I et leserinnlegg i november fortalte han at deltagelse i teologiske og kirkepolitiske debatter er for ham sekundært.

Les også
Torsviks skjebne avgjøres denne ukenIngvar TorsvikVil du prøve Dagen gratis i 14 dager?
Les også
Ingvar Torsvik ny generalsekretær i Normisjon