Menigheten streamet selv gudstjenesten da biskop Mar Mari Emmanuel ble knivstukket.

Prest og kirkegjengere skadet i knivangrep i Sydney

Opptil fire personer er skadd i et knivangrep i en kirke i Sydney, ifølge australske 9 News. En av dem er biskop Mar Mari Emmanuel.

Flere personer, deriblant en biskop, ble skadd i et knivangrep i en kirke i Sydney mandag, opplyser politiet. En mann ble pågrepet på stedet.

Angrepet skjedde i Christ The Good Shepherd Church mens en biskop holdt en gudstjeneste i forstaden Wakeley i Sydney mandag klokken 19.15 lokal tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det hele skal ha blitt strømmet på nettet, ifølge TV-kanalen 9News. Bildene viser en mann som gjør et byks framover og stikker en person på talerstolen.

Ifølge australske medier er biskop Mar Mari Emmanuel blant de skadde.

Bildet viser politioppbudet foran kirken der en biskop og flere kirkegjengere ble knivstukket mandag.

En mann er pågrepet i forbindelse med knivangrepet, og han samarbeider med politiet, heter det i en uttalelse fra politiet i New South Wales.

Ifølge politiet er ingen livstruende skadd. Den lokale ambulansetjenesten har behandlet fire personer, hvorav en mann i 50-årene er blitt sendt til sykehus. I en periode var det elleve ambulanser på stedet.

Hendelsen fant sted bare to dager etter at seks personer ble drept da en mann knivstakk flere mennesker på et kjøpesenter i Sydney. Det er imidlertid ikke noe som tyder på at de to knivhendelsene har en sammenheng.

– Angrepet fordi vi er kristne

Vårt Land har snakket med Odeesho Sleuf Odeesho som er styreleder i St. Maria menighet i Fredrikstad. De tilhører samme kirkesamfunn som den rammede menigheten i Sydney.

– Det er veldig trist å høre. Det er trist at vi ikke kan si det vi mener, at vi blir angrepet for å være kristne, sier han til avisen.

Odeesho forteller at de har forsøkt å komme i kontakt med søstermenigheten, men at ingen svarer. Han sier også at biskopen nå ligger på sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om biskop Emmanuel sier Odeesho at han er kjent i hele den assyriske kirken.

– Han er et veldig bra menneske, en bra person. Han er veldig kjent for oss alle, sier han til Vårt Land.

Les også
Israel og Iran anklager hverandre for å true freden i Midtøsten
Les også
Nordmenn opplevde det iranske angrepet på nært hold