MDG vil bruke det offentlige til å endre folks matvaner

MDG vil at alle offentlige kantiner skal servere kun vegetarmat minst én dag i uken. Halvparten av offentlig mat skal være lokalprodusert eller økologisk.

Partiet er svært opptatt av å støtte norsk landbruk og matproduksjon, og derfor var det noe overraskende at sentralstyret ikke støttet noen av de to forslagene.

De splittet også programkomiteen, der et mindretall ville stryke punktet om offentlig matinnkjøp. Et mindretall ville også endre punktet om kjøttfri dag til å kun omhandle et godt vegetartilbud i kantinene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Talsperson og 1.-kandidat i Oslo,Une Aina Bastholm, tror det rett og slett har gått litt fort i svingene for sentralstyret. Partiet har i tillegg programfestet at de ønsker en generell nedgang i forbruket av kjøtt i Norge.

– Jeg vet ikke hvorfor sentralstyret innstilte som de gjorde, men jeg er glad for at landsmøtet vedtok at vi fortsatt skal være et parti som er for mindre forbruk av kjøtt. I stedet vil vi signalisere at det finnes et deilig og godt vegetartilbud, sier Bastholm, som hadde dette som en av sine hjertesaker.

Hun er også fornøyd med at partiet har programfestet kravet om 50 prosent økologisk eller lokalprodusert mat i offentlige innkjøp.

Målsettingen med vedtakene er å gi et signal om at folk bør spise mindre kjøtt, sunnere, og mer økologisk.

– Igjen er jeg veldig glad for at landsmøtet tok selvstendig ansvar for dette punktet. Det er veldig viktig å støtte opp under økologisk og lokal matproduksjon. Her må det offentlige må gå foran, sier hun.